GOVINDA – magus, aga tervislik

2018. aastal tähistab innovaatilisi looduslikke toite, vegan maiustustusi ja maamandli tooteid valmistav Govinda juba kolmekümnendat sünnipäeva. Alates ettevõtte loomisest on Govinda fookus olnud innovaatilistel, keskkonnasõbralikel toodetel, mis on kooskõlas praeguste teadlike trendidega.

Govinda jaoks on oluline terviklik eluviis ja seepärast on nende moto “magus, aga tervislik”.

Nende tooted ei ole mitte ainult maitsvad, vaid ka täis armastust ja hoolt, kuna on valmistatud eetiliselt ning käsitööna.

Tuneesia datlid

Govida toodetes kasutatavad datlid pärinevad Tuneesia õiglase kaubanduse projektist. Õiglane hind, mahe tootmine ja partnerlusel põhinev koostöö võimaldab anda piirkonna väiketalunikele püsiva sissetuleku ja luua lisandväärtust.

Peale seda, kui 14. jaanuaril 2011 jõudis Tuneesias lõpule Ben Ali pikaajaline diktatuur, on Tuneesia datlitootmises palju muutunud. Endine režiimi andis suurettevõtjatele suuremaid privileege. Nüüdseks on aga väikestel ja keskmise suurusega tootjatele ja eksportijatele võimalus organiseeruda. Nad on välja töötanud koolitus-, konsultatsiooni- ja teadusuuringute kava, et pikaajaliselt parandada datlite kvaliteeti ja suurendada seega nende võimalusi eksporditurul.

Abi läbi eneseabi

Govinda importija teeb alates 2003. aastast koostööd Lõuna-Tuneesia talupidajatega. Nemad kasvatavad Sahara põhjapoolse serva lähedal Chott el Djeridi soola järve ääres Deglet Nouri sordi datleid.

Datleid kasvatatakse segakultuuris koos viigimarjade, granaatõunte ja muude taimedega, mis on kohandunud kasvama sealsetes tingimustes. Kooperatiivid haldavad vaevu kättesaadavat vett ning jaotavad selle põllupidajate vahel. Seega kasutatakse vett optimaalselt ja kõik põllumajandustootjad saavad oma kultuuride jaoks piisavalt.

Umbes 80 Bargouthia ja Derjine oaaside põllupidajat hooldavad oma palmiaedasid traditsioonilisel viisil. Keskmiselt on põllupidajal ühe hektari suuruse maalapi peal 50-100 palmipuud ja ta toodab 5-10 tonni datleid.

Jätkusuutlikkus

Kvaliteet on Govinda prioriteet number üks. Seepärast teostatakse regulaarselt tooraine kvaliteedikontrolli nii maja siseselt kui sõltumatute laborite poolt.

Govinda tervislike toiduainete kvaliteet on peaaegu alati ELi mahepõllumajandusliku regulatsiooni suunistest kõrgem ning prioriteetideks on:

  • teadlik ja hoolikas toorainete käitlemine tootmises
  • kõrged nõuded tooraine kasvatajatele
  • regulaarsed pestitsiidide, pehmendavate ainete, raskmetallide ja muude saasteainete laboratoorsed testid
  • intensiivne ja pikaajaline kontakt kasvatajate ja tarnijatega
  • oma kultiveerimisprojektid Aafrikas (Malawi ja Niger), Sri Lankal ja Saksamaal (Hesse, Alam-Saksi ja Mecklenburg-Vorpommern)

Innovatsioon

“Edu tuleb siis, kui sa teed mida sa armastad”

Tänu teadlikele klientidele ja iga-aastasele kasvule saab Govinda teha just seda, mida nad teevad kõige paremini: luua looduslikku toitu, keskendudes sealjuures vegan eluviisile ja võimalikult looduslähedasele tootmisele. Selle jaoks lähtuvad nad oma pikaajalisest visioonist toota tervisliku toitu väljaspool suurtööstuse norme ja ammutades inspiratsiooni erinevatest kultuuridest toodete pidevaks arendamiseks.

Kindel on, et oma kogenud töötajatega jätkab bränd tulevikus turusuundumuste kujundamist ning pakub alati väikeseid kulinaarseid üllatusi.

Slow valikus leiad maitsvaid vegan ja toortoidu maiustusi ning ajas täienevat valikut.

Psst – Govinda maiustused on pakendatud värvirohketesse väikestesse karbikestesse, mis sobivad ideaalselt kingikotti 😉